Beatrijs Verheijen

Liefde voor de natuur

Ik ben opgegroeid in een rustige en liefdevolle omgeving waarin ik alle ruimte kreeg. Wij woonden midden in de natuur en ik vond het heerlijk om buiten te zijn. Ik kende de namen van alle bloemen en planten die bij ons groeiden evenals hun geneeskrachtige werking. Helaas had ik toen nog niet de kans om het in te zetten. Dat is nu gelukkig anders en kan ik dagelijks mensen helpen met de prachtige energie van onder andere bloesemremedies. 

Internaat – studie en discipline

Toen ik 12 werd, kwam er een einde aan dit rustige en vrije leven, want ik ging op internaat. Een meisjesinternaat in Hoogstraten, waar ik mij de hele week aan alle regels moest houden, altijd samen was met de andere meisjes en nooit een moment had voor mezelf. In het eerste jaar sliep ik zelfs op een slaapzaal. Dat was een shock voor mij, ik had vreselijke heimwee en heb heel wat tranen gelaten. Maar ik heb het volgehouden, hoofdzakelijk door mij volledig op mijn studie te richten. Ik vond het interessant om mij te verdiepen in de vakken van het gymnasium en leren ging mij heel goed af. De goede resultaten die ik daarmee haalde, gaven mij veel voldoening. Ik besef nu echter hoe groot de kost voor mij is geweest. Ik wist toen niet dat ik hoogsensitief was, laat staan hoogbegaafd en wat dat betekende. Ik heb mijzelf dus heel zwaar onder druk gezet, waardoor ik vaak heel moe was. 

Van ijverige student naar studiebegeleider

Tijdens de weekenden vond ik het heerlijk om in alle rust samen met papa te praten over wat ons bezig hield in het leven en wat er speelde in de wereld om ons heen. Zo geraakte ik steeds meer geboeid door de financiële markten en koos er daarom voor om internationale en monetaire economie te gaan studeren aan de universiteit van Leuven. 

Ondanks de flinke studiebelasting en de uitdagingen die studeren aan de universiteit voor met zich meebrengen, had ik het erg naar mijn zin. Ik was dan ook heel blij toen ik bij mijn afstuderen door een van de professoren gevraagd werd om aan de universiteit te blijven en de eerstejaarsstudenten te begeleiden bij hun overstap van de middelbare school naar de universiteit. 

Leiding geven en hoe ik mijn hoogsensitiviteit ontdekte

De  financiële markten bleven mij aantrekken en daarom solliciteerde ik na een aantal jaren aan de universiteit,  bij Van Lanschot Bankiers, de private bank uit ’s-Hertogenbosch. Ik werd beleggingsadviseur en begeleidde  vermogende cliënten bij hun beleggingsbeslissingen. Ik groeide door en werd leidinggevende van het beleggingsteam in Eindhoven. En toen veranderde er iets .. 

We hadden een leuk en succesvol team, ik deed waar ik goed in was en wat ik heel graag deed. Toch kreeg ik het als maar moeilijker.

Als ik ’s avonds naar huis reed, blikte ik terug op de voorbije dag, maar het lukte mij steeds minder om de zorgen en emoties van cliënten en collega’s los te laten. Eenmaal thuis was mijn kaarsje uit. Veel meer dan (half) slapend voor de TV zitten, zat er niet in. 

Ik maakte mij eerst geen zorgen, want ik dacht dat die vermoeidheid een logisch gevolg was van mijn drukke baan. Ik dacht : “Het gaat wel over , als ik op tijd naar bed ga en een weekendje niet veel doe zal het wel beter gaan ..” Maar het werd niet beter, integendeel , het werd erger. Ik kreeg zelfs last van hartkloppingen , best eng, maar er was niets mis met mijn hart. Met wat ik nu weet, begrijp ik dat ik toen volledig overprikkeld was. 

Ik voelde de emoties van anderen niet alleen heel goed aan, wat mij heel veel bracht in mijn relaties, maar ik pakte ze ook op en raakte ze niet meer kwijt. 

Nu begrijp ik dat ik niet wist wat van mij was en wat van een ander. En dat ik al helemaal niet wist hoe ik weer bij mezelf kon komen. Zo ontdekte ik mijn hoogsensitiviteit en met de hulp van een coach leerde ik hoe ik van mijn overprikkeling afkwam en hoe ik deze kon vermijden. Dat hielp! Ik was weer fit en kon weer helder denken..

Van Harry Potter school tot the Serendipity College

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en zoals dat dan bij mij gaat, ik ging mij er in verdiepen wat het betekent om hoogsensitief te zijn, wat het met je doet etc..

En zo gebeurde het dat ik iemand hoorde vertellen over haar ervaringen op een school die zij de Harry Potter school noemde, een school voor hoogsensitieve mensen in de buurt van Londen. Ik was gefascineerd en voelde mij er zeer sterk toe aangetrokken. Daar wilde ik meer van weten, ik wilde het zelf ervaren en ging ernaar toe.

Toen ik daar aankwam, gebeurde er iets heel bijzonder. Ik voelde mij meteen thuis bij de mensen die daar waren. Het voelde zo vertrouwd, alsof we mekaar al jaren kenden en we begrepen mekaar zonder veel woorden. Heerlijk was dat. Echt thuiskomen bij mekaar. We gingen aan de slag. Ik leerde eerst om te gaan met mijn hoogsensitiviteit, daarna ontdekte ik wat er allemaal mogelijk was dankzij die hoogsensitiviteit en hoe ik het kon inzetten. 

Er ging een wereld voor me open, een wereld met ongekende mogelijkheden.. 

Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder,  heb ik het bankwezen achter me gelaten en heb ik  ‘The Serendipity College’ opgericht om mij volledig te wijden aan de begeleiding van hoogsensitieve creatieve ondernemers die hun hoogsensitiviteit willen leren kennen en deze geweldige gave willen ontwikkelen.